Ζάμια & Σανσιβέρια

 Η Ζάμια και η Σανσιβέρια είναι πολύ σκληρά και αντοχής φυτά που χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα και μπορούν να ζήσουν και σε ημιφώς. Χρειάζονται νερό μόνο μια φορά τον μήνα.

Δράκαινα Μαρτζινάτα

Η Δράκαινα Μαρτζινάτα είναι πολύ ανθεκτικό φυτό, χρειάζεται νερό μία φορά ανά 15 μέρες, το χώμα του δεν πρέπει να είναι υγρό και συνήθως οι άκρες από τα φύλλα του ξεραίνονται.

Δράκαινα Μασανζεάνα

Η Δράκαινα Μασανζεάνα είναι και αυτό πολύ ανθεκτικό φυτό με πλούσιο φαρδύ φύλλωμα, χρειάζεται νερό μία φορά ανά 15 μέρες και βοηθάει στο να έχουμε μια καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Κέντια

Η Κέντια είναι από τα πιο όμορφα φυτά με εντυπωσιακό φύλλωμα, δεν χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως και χρειάζεται νερό μία φορά την εβδομάδα.

Μπουκαρνέα

Η Μπουκαρνέα είναι από τα πιο εντυπωσιακά εξωτικά φυτά με βολβό, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα στο πότισμα καθώς δεν θέλει πολύ νερό ενώ χρειάζεται αρκετή υγρασία στα φύλλα.

Ορχιδέα Φαλαινόψις

Η Ορχιδέα Φαλαινόψις είναι από τα πιο όμορφα και δημοφιλή φυτά και εμφανίζονται τα άνθη τους σε διάφορες αποχρώσεις, χρειάζεται νερό πάντα μία φορά την εβδομάδα ανεξάρτητα αν έχει άνθος ή όχι καθώς τα άνθη του κρατάνε 2 περίπου μήνες και ξανά ανθίζει μετά από 10 μήνες. Επίσης, χρειάζεται προσοχή στην φροντίδα καθώς σαν φυτό είναι παράσιτο πάνω στα μεγάλα δέντρα γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει ποτέ να καλύπτουμε τις ρίζες του καθώς από εκεί αναπνέει. Σχετικά με το πότισμα καλό θα ήταν να το βυθίζαμε σε ένα λεκανάκι για περίπου 2 λεπτά και μετά να το τοποθετούσαμε στην θέση του. Τέλος, χρειάζεται να είναι σε ένα φωτεινό μέρος.

Ορχιδέα Σιπιντιουμ

Η Ορχιδέα Σιπιντιουμ είναι από τις πιο όμορφες και ανθεκτικές ορχιδέες, καθώς μπορεί να επιβιώσει και σε εξωτερικό χώρο. Μπορούμε να την βοηθούμε με λίπασμα τακτικά και να προσέχουμε το πότισμα του.

Παχύρα

Η Παχύρα είναι το φυτό που η ομορφιά του είναι το πλέξιμο του κορμού του. Χρειάζεται τακτικό λίπασμα και νερό μία φορά ανά δέκα μέρες. Αναπτύσσεται εύκολα και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό φυτό.

 

Σπαθίφυλλο

Το Σπαθίφυλλο είναι από τα φυτά που βοηθάει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα στο σπίτι, έχει πλούσιο φύλλωμα και ωραία άσπρα λουλούδια και χρειάζεται νερό μία φορά την εβδομάδα.

 

Φίκος Μπεντζαμιν

Ο Φίκος Μπεντζαμιν είναι ένα φυλλοβόλο φυτό που αναπτύσσεται εύκολα, χρειάζεται τακτικό νερό και φωτεινό μέρος, καθώς και λίπανση ιδίως την περίοδο της άνοιξης. 

Ανθούριο

Το Ανθούριο είναι από τα πιο όμορφα και καλλωπιστικά φυτά, τα πιο διαδεδομένα είναι με τα κόκκινα άνθη, χρειάζονται αρκετή υγρασία και πότισμα μία φορά την εβδομάδα.

 

Γαρδένια

Η Γαρδένια είναι από τα πιο διαδεδομένα και αγαπητά φυτά στην Ελλάδα. Ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους άρωμα. Δεν θέλει άμεσο ηλιακό φως, λίπασμα και οργανικό σίδηρο την άνοιξη και αρκετό νερό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Αλεξανδρινό

Το Αλεξανδρινό ή ποϊνσέτια είναι το κατεξοχήν φυτό των Χριστουγέννων και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας. Κατά την διάρκεια του χειμώνα, πρέπει να το έχουμε μέσα στο σπίτι, μακρυά από θέρμανση και νερό μία φορά την εβδομάδα.

 

Αζαλέα

Η Αζαλέα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά το οποίο μας χαρίζει υπέροχα χρώματα. Ανθίζει συνήθως τέλος χειμώνα ή αρχές άνοιξης. Δεν θέλει άμεσο ηλιακό φως και αναλόγως την ζέστη προσέχουμε το πότισμα του. 

Ορτανσία

Η Ορτανσία είναι από τα πιο εντυπωσιακά φυτά με υπέροχα χρώματα. Δεν θέλει άμεσο ηλιακό φως, χρειάζεται όμως πολύ νερό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, καλή λίπανση και μπορεί να μείνει σε εξωτερικό χώρο.

Μπονσαι

Το Μπονσαι είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά, τα περισσότερα που κυκλοφορούν στην χώρα μας είναι φυλλοβόλα. Χρειάζονται αρκετή υγρασία, σταθερό πότισμα και όχι άμεσο ηλιακό φως.